Španělská bramborová tortila

Bramborová tortila je španělskou národní pochoutkou, a protože málokdo z nás ví, jak se taková tortila připravuje, pozvali jsme si do klubu španělskou dobrovolnici Carmen, aby nám ukázala jak si ji uvařit.

Šest velkých brambor, čtyři vajíčka, cibule, olivový olej, sůl a pepř byly ingredience, které jsme na tortilu potřebovali. K našemu překvapení byl recept velmi jednoduchý. Nakrájet brambory a cibuli na malé kousky a následně osmahnout v olivovém oleji byl snadný úkol pro všechny. Po osmahnutí brambor a cibule jsme vše promíchali s vajíčky a ochutili solí a pepřem. Vzniklou hmotu jsme přelili na pánev a z obou stran osmažili. Během několika málo minut byla tortila připravena k jídlu. Všichni jsme si na ní pochutnali. Carmen nám poté povyprávěla o Galícii, španělském regionu, ze kterého pochází. Také nám ukázala video, které zachycovalo oslavu masopustu tak, jak ho slaví v Galícii, což bylo velmi zajímavé.

Opět se nám potvrdilo, že vaření může být i zábavné a už se nemůžeme dočkat, kdo nás přijde navštívit příště.

Poslední editace
10.3.2014

Školní média

Novinky ze školy i okolí. Školní webový magazín Lyčkopis, školní televize Reflegs a školní rádio.